Sep 26, 2009

myGAMALIEL

GAMALIEL(Guidance&Assistance for MedicAl students-introduction to LearnIng&EvaLuation) yg stat 1/9/09 ni memg memeningkn+mementkn!!mcm2 ktorg as mahasiswa br di UKRIDA kne ikuti..tp yg sure,evriday ad cramah,hehe,mse utk tdo!!tp ak stil boley njoy cket2..namun bgtu yg sdeyny coz paham2 jela an,ble brgaul nagn org yg brbeza agama n budaya serta bhsa ni..ak pn turut trikot same terpusing kpale ngan gaye diorg yg mcm2 itu tp xla ktrlaluan..kne byk bwat sunat awwabin ni!!da lpe careny tapi!!..
1/9--ad pmbagian grup n intro to UKRIDA,ktorg disogokkn dgn tema"ready,get set,SUPER DOCTOR" which means kami ni perlu sntiase sdie utk hadapi sgale kmgknan yg ad n sdie utk blajar lbey dr ap yg patot kami ketahui..
2/9 ad ap ye?ha,ad senamrobik,snaman ni kateny diasaskn Dean FK UKRIDA,Dr.Mardy Sastrowo,utk pasien diabetes..senam ni diketuai wakil dekan II..ntah,xpnah kubwat senam sebegini..then,kami ad grup discussion.ak grup A2 yg turut disertai Dabell,Pin,Irvan,Budi,Oliv,Marie,Debbie,Sastika n Mervy(pronunciation indonesia--v=f)..
3/9 pulak, ak n ad kengkwn yg sangkut xley masok dewan coz lmbat smpai,haha..padan muke n sbg denda,name n sign kwn2 baru yg kami perlu kumpulkn di'up'kn jadik 200 dr 150 asalny manakale name mentor pulak di'up'kn jadik 37 dr 34 org asalny,so makn jenuhla ak mncariny!!haha..dahla buku utk name n sign ak br sdiekn pd ai rabu=2/9,haha(3/9 baru stat carik sign!!)haha..pd hari yg same jugak ktorg truskn dgn presentation dlm grup masing2 smbil disaksikan tutor,Dr.Nini yg sbnarny pakar histology n dosen di UKRIDA..alhmdulillah,even xpndai ckap indonesia tp hasil tunjukajar n support dr kengkawan n tutor serta mentor,bjaye jugak ak n dabell slsaikn presentation itu..
then,ktorg gabung dgn grup B2(Helmi n Paan,Dika,Irene etc) utk training talent show utk besok..ktorg perlu bwat pantomim,n pas discuss,ktorg bwat tarining utk show brtajuk"super dokter,super cesaer"..petg tu,kami sesame ke rumah Pin utk siapkn makalah berkaitan scenario mse grup discussion td n bincangkn ap yg perlu utk diskusi pleno besokny,diskusi pleno ni lagi gmpak,present kt hall sambil disaksikn smue plajar n dosen2 yg trlibat sbg tutor!!..so kami petg tu(5pm-8pm) bincangla ala kadar(canda lbey dr bincang!!)..
hari last=4/9,brjalanlah diskusi pleno,luckily grup ktorg xprlu present kat dpan,haha..buku2 sign dihntr(xcyap pn!!hehe),dlm buku tu jugak ad vote utk kakak2 mentor..then ad talent show,student Indonesia batch ak yg smueny br lpasan SMA(umo=18thn)dominan n sungguh2 plan..grup ak bwat perfrmance last skali,pnat gler lari2 utk tunjk adegan yg sedg berlaku!!tp palng best grup brape ntah yg disertai raja GAMALIEL,lpe name die,die ni cakap spontan aje!!memg layak dinobatkn raja GAMALIEL!!..break talent show jap,ad lucky draw utk dosen2,then continue show..abes je smue talent show,ad prtndingan utk mentor iaitu siape paling disygi etc n voterny adlh kami,para peserta GAMALIEL!!..kakak(indonesia,abg=kakak,kakak=kakak) yg menang paling byk ialah Marshell_08,die dpt 3 anugerah:kakak cowok terimut(cute),terkeren(gd looking) n ternarsis(highly confidence?!)!!..anugerah yg memg diketahui smue,bese tgk lam cter indonesia ialah raja n ratu GAMALIEL 09..raja dh dbrtau awl2 td,ratuny pula adlh Jessica,ntah,xknal!!mereka masing2 dipakaikn mahkota n sayap..seketika diumumkn,smue bersorak,"cium"bbrape kali,tp xciumla..finally brgambar tp ak malas join so ak balek tdo,haha..brakhrlah GAMALIEL kami di sini n akn ditruskn mahasiswa baru next year pulak!!..
finally,thanx my nakama..thanx Mervi yg 'unofficially'ny dclare herself as translator utk ak n dabell,Budi n Irvan pulak byk tolng ak plajari/fahami bhse indonesia while Pin,Oliv,Marie,Sastika n Debbie pulak bantu kami bwat tugasan..smueny as pencetus fire n gelak!!haha..kesimpulanny tahap ke'unite'an btween Malaysian n Indonesian grup A2 ni bettr than other grup,i think la..

No comments: