Sep 26, 2009

pleno

3/9/09: grup ak,A2 bwat makalah reramai kt umah Pin kt apartmen Mediterranean kt dpan kampus 1 UKRIDA,grup leadr ktorg..odw nk g c2 memg pnat,dari tmpat turun angkut nk k blok si Pin tu jaoh jugak..hehe,ak nmpak kdai kek 'bika',akak ak pnah beli n memg sdap,ad can nk bli jugak,haha..
bsides, area apartmen tu memg 1st class,Eng style,facilities cukop,cyap ad 'hero', carre4, farmasi etc2 lagi,hehe..umah apartmen die xbsar mane tp nampak mewah..ak rase,palm spring dl memg xleh challenge Medit tu!!
even ak n dabell xcontribute pape tp nakama baek abes,treat ktorg cm da lame knal,cyap tolong masak lg n ajak g jejalan lg lau ad mase!!..ktorg sepnjg discuss utk bwat makalah tu asyk gelak je,hahaha...gelak dari awal smpai si Oliv n Marie balek coz si Pin da xdi'fire' lg n muke die pn da sdkt 'brubah' tetbe,ntah knape(kateny jage ati spupuny yg sdg rehat di kamar),tapi stil gelak jugak coz si Mervy pndai idopkan suasane..hasilny ak n dabell xbwat pape pn n laen2 je bwat keje..arigato my nakama:Pin,Irvan,Budi,Olivia,Sastika,Mervy,Marie,Debbie..xtau nk cakap ap da,sume baek gler,treat we Malaysian xspt yg grup or Msian batch 09/14 len kne,jaoh lg baek..alhamdulillah dpt nakama yg sbgini baek n ad certain yg tau sdkt sebyk bout Islam..sng kate,grup gue ini udah bagus banget deh..lgpn Pin treat ak,dabell n sastika selayakny sbg muslim cm sdiekn brbuke,tunjukkn tmpat solat n tgu kami slsai solat lg!!b4 dat-asar-si Mervy n Debbie pn da tgu kami slsai solat juz nk lead ktorg k umah Pin..tp,cyan jugak Pin,ad k patot guard tnye die,"ap kamu nggak ikut solat?"..Pin geram tp die tau security tu xtau die non-muslim,haha..bsides,die kne bwat byk bnde jugak slen Oliv,Budi,Marie dll..
nilah 1st time,(1)g umah non-muslim,(2)g umah kawan mix laki n pmpuan,(3)g umah org Indonesia kt Indonesia nie..ap nk jadi??
Ya Allah Azzawa Jalla,Tuhan yg membolak-balikkan hati,tetapkanlah hatiku dalam agamamu dan ketaatan kepada-Mu,selamtkan diri ini dan akidahku,agamaku dan perelokkanlah akhlaqku sebagaimane Engkau perelokkan dan sempurnakan kejadianku,amin ya Rabbal 'Alamin..

No comments: