Sep 26, 2009

bwat teman2 watan!!

Wah,da stat blaja!!
..xtau nk cakap ap,lau nk diikutkn ati ni rindu jer kt sahabat2,teman2 n rakan2 SMKA dl!!(ye k??)wah,rindu ni xprnah trubat!!ble la ye bleh dibwat reunion lg skali??!!
Namun dlm hadapi rindu kat kawan2,manekah ak ltakkn rndu pd yg lbeh utama utk dirindui??kerinduan kpade family??ni memg biase n mudah diubati coz asal balek je bleh jmpe!!tp..
Namun bgaimane mampu kuubati kerinduan kepada Yang Paling Utama jike..
1) Hati sering ingt kpade makhluq bukannya Khaliq
2) Mata hanya memndang yg zahir bukan yg menzahirkan
3) Lidah bertutur hebat namun tiade yg menghasilkn taat
4) Telinga enak mndgr prkataan2 namun tiade yg menmbhkan iman
5) Kaki suke melangkah namun bukan kpade Allah
6) Tgn sntiase memberi namun sering diperhati!!
7) Ibadah tnpe istiqamah
8) Amal xpernah lepas namun tiada yg berbekas

Seorg sahabat pernah memberitahu,tande diterimany amln dapat dilihat pd zahir perbuatan yakni pd manifestasi anggota lahir dan batin,WalLahu A’lam..
Bagaimanakah diri ini bisa membina kekuatan bagi membentuk biah Islami? Sungguh diri ini amat lemah dan amat perlu kepada tarbiyah yang berterusan namun bagaimana caranya untuk dapatkan tarbiyah berterusan jika tiada sokongan dari teman2?? Ya Allah, Tuhan Yang Maha Kuat, kuatkanlah diri ini..
Ya Allah Azza wa Jalla, sungguh diri ini amat rindukan sahabat2ku dulu yang tidak jemu2 menasihati diri ini agar terus-menerus berada dalam jemaah serta sentiasa bersama dalam menghidupkan dan menerapkan biah Islami dalam kehidupan seharian..syukran ya ashabi..namun, di sini belum ku ketemu jemaah yang sesuai..adakah aku ini terlalu memilih atau tidak pandai membezakan antara pembimbing dan yang perlu dibimbing?? Adakah diri ini dijauhkan Allah Azza wa Jalla dari rahmat-Nya? jika benar, ini merupakan petanda bahwa diri ini adalah bakal penghuni neraka di akhirat kelak, nauzubillahi min zalik..
Ya Hadi, diri ini benar2 perlukan bimbingan dari-Mu dan petunjuk dari-Mu..tunjukilah daku dan orang2 di sekelilingku ke jalan-Mu yang lurus, jalan yang Engkau redhai agar kami sentiasa bersama kerana-Mu dan bersama demi cinta kami kepada-Mu..Ya Allah Azza wa Jalla tetapkanlah hati2 kami dalam kecintaan dan kerinduan kepada-Mu dan kekasih-Mu Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi wa Sallam..
Buat sahabat2ku di SMKAW dahulu seperti Yusuhaimi, Basri, Nik Faiz, Hazwan, Rusydin, Zikri, Zulfadhli; junior2(beza setahun) seperti Rahman, Hakim(both), Mustaqim; senior2 seperti abg Zaki, abg Arif, Hisyam, Mumtaz, Fadhil, abg Akrami, abg Akmal Hisham, abg Fendi, abg Rashdan, abg Wadi, abg Nazleman..ak rindu pada kalian semua!!..Tidak lupa juga teman2 di SASER terutamanya rakan2 MT BADAR 07/08

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

P/S: yang xder name tu, kalian tetap dlm ingtan..

No comments: