Mar 4, 2010

black shadow

ni bukan entry pasal black widow k blackberry tp black shadow!!
alkisahnyer, smlm ak jejalan ngan fikri then die bwat aksi pijak n kick my shadow..then ak ap lagi,bwat la aksi mengelak!!haha..
tp bukan tu tujuan ak mnulis, cme nk cter sal prsoalan yg timbul kat kpale ak..knapekah kte ade bayang??knape Allah cpte bayang?? utk tentukan waktu solat semate2 kah? xmgkn..stp ciptaan Allah pasti ader tujuan yg kekal, lau tntukan waktu solat skrg da gne jam etc, ade k org tgk saiz pnjg pndek bayang tntukan waktu zohor dan asar skrg??ntahla..

ak tnye org yg ader -yg xbalek- tp no answer given so ak pn bwatla kesimpulan sndiri yaitu, "walau siapa pn kte, walau di mana jua kte brada, walau stinggi mane dan etc2 namun kte still xleh lari dari byg2 sndiri dan still kte akan pijak byg2 kte itu, dan org laen pn bley pijak byg2 kte..so xkesahla sape2 pn, Bush k, Osama k sape k, still perlu brpijak di bumi nyate yaitu pijak diri sndiri!!-bayang-..well even ramses II pn..!!

apekah ak mngarut ni??..ak xdapat nk smpaikan ap yg ak nk cakap senanyer!!-tatau cmne nk cakap-..tp mudahnyer ak nk cakap jgnlah kte sombong dll coz kte hari2 pijak bayang sndiri dan kte di sisi Allah mcm bayang2 tu jer, xefek ap pn kat jasad dan xder hak apepun..samelah kte di sisi Allah, kte takde hak nk gne nikmat-Nya seske hati(bayang hamba jasad, kte hamba Tuhan), dan even ap pn yg kte bwat, smue tu tak efek pn pd Tuhan tp smuenyer akan kmbali pd kte..besides, bayang hanye ade jke ade cahaya, macam ktelah, kte ade bcoz ade Pencipta yaitu Allah 'azza wa jalla..dat's all, ak ader keje laen nk bwat,so, assalamualaikum warahmatullahi wabaraktuh (melalui satu ceramah, ak dpt tau kata "taala" pd salam takde dlm sunnah)

^walLahu a'lam^

No comments: