Jun 2, 2010

M.O.O.D.Y.....!!

bismilLahirRahmanirRahim..

saat menulis ni, sebenarnya aku sedang ketiadaan mood sejak beberapa hari..aku pn tak pasti kenapa tapi aku rasa seolah dunia ini kosong, nothing..aku fikir2kan sebabnya,tak ketemu..aku betul2 rasakan dunia ini tak ada apa2 yang menarik and interesting..tengok nasi tak rasa nak makan, bila lapar masih tiada rasa nak makan, sampailah perut betul2 lapar, itu pun aku paksa makan..

si Rauf tanya, tengok perempuan? entahla, tak berapa rasa pelik pun..Ya Allah, kenapa aku begitu tiada mood beberapa hari ini? adakah ini hanya ujian-Mu? atau? entahlah, aku malas fikirkannya..tapi, yang pasti aku tiada mood..tengok ini tak kena, tengok itu tak rasa apa2, tiada tarikan..ada orang tanya, blogging? sama, tak rasa apa2 yang menarik pada blogging..baca dan menulis sekadar lalu, seolah tiada apa2 yang aku baca atau tulis..

si Rauf pulak cakap, "aku tak taula apa jadik ngan ko,bagi aku makanan adalah nikmat dan pompuan tu fitnah terbesar bagi lelaki, tapi tu pun tak effect?"..bagi aku tak perlu pun orang atau aku sendiri tahu apa yang jadi, cuma apa yang perlu adalah bagaimana untuk back to normal? aku langsung tiada mood..tahu esok ada exam dan lusa ada remed tapi still tiada semangat.. buka internet tiada apa yang menarik, main game tak rasa best pun..Amirul aka Yoll cakap aku "homesick", mungkinkah? mungkin..tapi tiada yang pasti..dengar lagu, watching korean? haha, tiada satu pun yang berjaya tarik minat aku..really2 got nothing to do..nak study?baca sepatah tido..dua patah, keluar balik..

aku rasa aku rindu family and the warmth, juga masakan ma aku..tapi sekali lagi, itu hanya mungkin tapi tiada yang pasti..semalam aku mmpi aku balik malaysia, makan masakan ma aku dan bermain dengan family members yang lain..oh tidak,aku pun boleh terkena homesick kah? tak mungkin2..aku pasti aku tak homesick, tapi hanya hati ini yang mengada2 nak hilang mood..hopefully lepas ni aku kembali ada mood..

and now, aku masih di depan laptop sedang menaip, sambil memaniskan telinga dengan harapan semangatku hadir kembali..bukan untuk study, bukan untuk ada nafsu makan etc2 namun cukuplah sekadar aku dapat merancang hidup ini biar ia menjadi menarik dan tidak hambar-aku suka merancang hidup aku,namun sekarang kesukaan itupun hilang??-..adakah aku terlupa sst yang penting? adakah aku lalaikan sst yang penting? atau kenapa?..maaf kerana anda terbaca post yang tiada mood ini..

8 comments:

Zaim Van Java said...

bro, dgr lagu raya....

'abduH said...

oih,hang ka yang bukak lagu rayer tadi?patotla aku kuar2 bilik,tngah masak megi trdgr lagu ghayo..hahaha (1000X)

~dyanabila~ said...

aku penah mengalami perasaan xde mood mcm ko..
rase kosong semacam je..
mcm ade bnde yg hilg n kurg..
try cari tp x jumpe..hu~

imamuslim said...

salam..

hai la yusran~

tidak mustahil untuk anda merasa homesick la.kalau ye pon tak homesick,telefon la ma tersayang tu.sehat ke tidak?mungkin, kata-kata dia bisa menyembuh.mungkin suara dia boleh redakan suasana.siapa tahu.janji ada usaha mencapai solusi disitu.

tp yg penting, kembaliah mengadu pada Yang Memiliki hati. mungkin ada sesuatu disebalik sesuatu .mungkin juga mainan syaitan yang gedik itu.maka jgn duduk membatu.nnt rugi baru tahu. ;p

oh ye,night prayer always do the trick.serius tak tipu!

selamat mencuba dan selamat call ma anda.okeyh kawan!^^

alma-chan ♥ said...

aku ske post ko yg neh..
at least ko xde mood leh berblogging lg..
kalo aku,da jd myt hidup kot..heee~
anyway,ko mmg homesick..
jgn malu nk ngaku..haha:D

Anonymous said...

g la join zaim bdota..
msti ade mood bru..
haha..
mksud aku..cbe xprment ngan somting yg bru..insyaAllah.

'abduH said...

dyana:yup,btol2..mane mau cari?

imamuslim:xmungkin2(smpai abes tamau ngaku,wkwk)hehe..da telefon haritu,bhye gak kol kerap2 nie..
btw,thanx 4 d advice,nite pray is d best dgn syarat xngantok sbb kalo ngantok sure(tau2 sndiri la ye...)

alma:xder mood tp trpakse blakon spt ader mood,sebabnyer(biar lerr rahsie..),tp still tamau ngaku homesick,haha..

anon:sapekah anda?aku nk elak makn disuro pulak..tp kalo xperimnt ngan sumting new tu insyaAllah..

'abduH said...

alma:mayat idop?bhye jugak tu,rse mcm ader jer sindrom tu kat aku..