Feb 4, 2010

hari "malang"kah??

hari nie ak bwat sth yg scre xlangsung menampakkan hasil ke.. ak!! ak xtau nk isi aper bg mgntikan ".." uh..
kesah 1
pg tadi ak cam biase trbabas smpai trlpas klas pagi yg 7.30..xkesahla coz klas kol 9.20 ader laei (bisik lam hati)..lpas mandi ak pon siap2 nk k kampus II, tp hati da mule rase xsdap..first ak trpk nk pakai kmeje, t-shirt oblong or baju koler (ak xpnah laei kat UKRIDA ni pening nk pakai baju aper coz bese ak ikot instinct ak jer)..tp pagi td ak sdikit pening nk pakai baju mane(ati rase xslese nk pakai dan brsiap k kampus)..ak pk2, last2 ak pakai kmeje purple..
on d way nk p kampus ak trpk knape la ak xpakai t-shirt koler jer tadi..ingat nk patah balek dan malas nk p kampus dah(lau p pn yg ptg)..tp ak kuatkan ati jugak utk pegi (dgn rase xsdap hatinyer..)
sampai kat kampus, ak msg adib, no ans..ak msg dabell, die cakap klas da nak abes n klas yg spatotnyer kol 9.20 dibawak k 12.30..(well, ader mkne jugak rase xsdap hati ak tadi)..ak da pk nak balek tp pk2 balek cam malas..so ak tgu la smpai abes kol 2..penantian agak brbaloi coz kelas rekombinasi gen ak dpt ilmu jugak, dan klas tmbhn (tygn) jugak dpt manfaat..so xkesahla, lgpn die tnjuk reslt bio part ibu Rina pnyer mase tu.. so scre xlangsung ak tau reslt ak yg fail tu (memg da agak dari awal,hahaha)

kesah 2
then ptg tadi, dkat2 maghrib, ak skali lg bwat sth yg "xbrbaloi"..ni gara2 buku praktikum ak yg bwat hal..ak da panas (sbb xbukak kipas), ditambah vertebra praktikum yg trpisah dari buku dan xbrjaye dimasokkan smle bwat ak lg panas (trpk cmne la nk praktikum besok lau buku still xdibaikpulih..)..so ak pn kuar la p snapy dgn tujuan utk tukar tulang buku prktikum uh..mase nk kuar, ak da rase xsdap ati melihat langit yg mcm nk ujan jer but then ak p jugak tnpe bawak payung coz ingat nk p kejap jer then trus balek..sampai2 kat snapy, ramai org la pulak!!..so ak tgal buku praktikum dan k Uranus yg xjaoh dari situ, bli ap yg patot dan xperlu..mase lihat2 buku,komik dll, kedngaran azan yg kendian dipayungi bunyik ujan yg awalnyer turun dgn perlahan dan kendian makin laju..pas bli, ak patah balik k snapy -mase nk masok ader sorg pekerje kluar smbil mate melilau kiri kanan- then ble ak masok jer da xder org laen slaen pekerje yg tngah memasang tulang baru kat buku praktikum ak..xlame pastu sorg pkerje masok, rupenyer pkerje tadi cari ak utk cakap da nk siap, so dgn herannyer die cakap, "tadi cari di luar, rupanya ternyata di sini aja" (ak pk, die ni mksdkan ble??)..
sbab ujan lebat, ak yg xder plhan trpaksela tgu bwat bbrpe ktke smpai la waktu menunggu abes coz maghrib da nk abes!!so ak redahla ujan..stop kat kdai dkat2 uh utk usha kot2 la ader payung, kbtolan xder so balek ngan tangan kosong la ak (brg yg dibli ader dlm beg)..itulah kisahnyer..tamat sudah kisah hari ini..time utk hafal formula probabilitasi.."no live w/out life, but it's ok w/out life"..
kesimpulannyer : gunelah instinct dan observasi utk menilai situasi dan baek buruk sst hal, dan
sediekanlah payung sblom ujan, huhu..