Oct 28, 2010

Muda Lagi

salam sejahtera

pada bagian hidup mana tiada keadilan? jawabnya bagian yang manusia bersikap zalim dengannya

sudah jadi kebiasaan, esp bila dah berganjak ke usia 20 tahun above, berhimpun ramai2 dengan kengkawan cakap fasal kahwin, awek, tunang, dota, kuliah dll yang seangkatan dengannya, sampai aku pun dah naik muak dengar dan layan..tapi still layan sebab aku pun takder apa nak buat or senang cerita boring,haha..
dalam2 melayan maka bersambung jadi segala macam cerita lain, then akan secara tiba2 kedengaran suara2 seperti,
"bising r otai", "banyak cakap r otai", "gedik r otai", "kau memang", "haha,takder sape nak backup", "aku backup, aku backup", "hey, kau ni kan otai..", "aku memang dah tau dah.." dll..haha,buat aku tersenyum sendiri bila teringat, mungkin inilah yang akan jadi kenangan di hari tua kelak (kalau usia panjang)
tu kalau dah start berborak, kalau di permulaan biasa, "keluar2 bilik jer..", "eh,asal hepi semacam jer ni??" (part ni mesti aku jawab, "haha,aku hari2 hepi kot!!")
dan kalau dekat hujung2 pulak, "eh, jom keluar makan", "lapar doe", "ada movie/bola/cerita best tak?" dll

dan bila benda2 agak sensitif disentuh maka semua mula cari gang, dapatkan backup (walau secara tak sengaja or bergabung atas sebab2 tertentu membentuk pasukan bersekutu,huhu), dan mulalah aksi "fire" mem"fire" berlaku sampai salah satu pihak surrender or dua2 seri or takpun dah tertukar topik secara sengaja (my tactic,haha)..well bila isu tertentu macam kapel, kawen dimulakan maka ayat hampir sama keluar dari mulut aku sebab takder idea nak cakap apa,haha..
sebab: aku sebolehnya nak elakkan berbohong even dalam bergurau so takleh buat ape daa..even sometimes secara sengaja or tak sengaja berbohong..

dan pada akhirnya, yang aku pasti, benda yang diborakkan dan punca gelak sama jerr hari2..dan mungkin inilah yang akan jadi kenangan bila semua kelak terpisah dan hidup dengan hidup masing2..n I'll always remember it as a sweet memories..

no matter where we're,friendship is always like that--sweet like sugar, help each other like ants, senang cerita, it's something really sweet, even sweetier than the sweetest sweets in the world of sweets!!and really hopes this happiness will last forever..

p/s:hope ni post terakhir before exam integrasi!! (dah2 lerr berblogging yusran, ke patut aku delete jer blog ini?hmm..sedang diconsider..)